pondělí 23. června 2014

260. Cross-buns



Kdyby australský podzim měl nějakou příchuť, byly by to housky s rozinkami. Takzvané cross-buns jsou symbolem zdejších velikonočních svátků, skořicové vdolečky se sušeným ovocem se většinou vyprodají dřív, než byste řekli mňam. Přitom se však nejedná o žádný pekařský zázrak. Kynuté těsto bez náplně ničím nepřekonává jiné pečivo. Kouzlo rozinkových vdolečků však údajně nespočívá v ingrediencích, ale spíše v tom, jak se servírují. Napůl rozkrojené a toastované houstičky se totiž musí potřít slaným máslem, aby je bylo možné řádně ocenit. Je to jako mít dobré kolo, které však jede líp, když namažete řetěz. Je to jako natřít si rty jelením lojem, aby vynikly. Je to jako vyleštit okna, abyste mohli vidět, co je venku.

Je to ta péče navíc, která peče ty nejlepší koláče. 

WOW!

Žádné komentáře:

Okomentovat