Kdyby australský
podzim měl nějakou příchuť, byly by to housky s rozinkami. Takzvané
cross-buns jsou symbolem zdejších velikonočních svátků, skořicové vdolečky se
sušeným ovocem se většinou vyprodají dřív, než byste řekli mňam. Přitom se však nejedná o žádný pekařský zázrak. Kynuté těsto
bez náplně ničím nepřekonává jiné pečivo. Kouzlo rozinkových vdolečků však
údajně nespočívá v ingrediencích, ale spíše v tom, jak se servírují.
Napůl rozkrojené a toastované houstičky se totiž musí potřít slaným máslem, aby
je bylo možné řádně ocenit. Je to jako mít dobré kolo, které však jede líp,
když namažete řetěz. Je to jako natřít si rty jelením lojem, aby vynikly. Je to
jako vyleštit okna, abyste mohli vidět, co je venku.
WOW!
Žádné komentáře:
Okomentovat