úterý 22. května 2012

14. Ptáci


Není pták jako pták. Toto (někdy až příliš) obecně platné pravidlo se potvrzuje zejména v Austrálii, kde údajně žije největší počet druhů ptáků na světě. Každý den se zde v korunách vysokých palem odehrává orchestr neuvěřitelných melodií, který utichá až se západem slunce.
Rozmanitost australského ptactva však lze ocenit jedině ráno. Nejlépe kolem páté hodiny, kdy se směsice nepopsatelných zvuků prodere skrze tlusté zdi, těsně zavřená okna, až pod obří polštář, kterým si zakrýváte obličej. Jediné, co vás v takové situaci ironicky utěšuje, je fakt, že váš polštář je PÉŘOVÝ.
Nedokážu pojmenovat ani identifikovat jednotlivé druhy ptáků, kteří se zde vyskytují. Vytvořila jsem si však vlastní rozpoznávací systém, jenž by se s jistotou mohl zařadit do rejstříku Wikipedie:
Je tu roztomilý ptáček prozpěváček (který nezavře hubu), dřevorubec s tupou motorovou pilou, plačící dítě, zpívající opilec, jódlista na koksu, kuchařka s rozbitým mixérem, rekordman v říhání, sborový sopranista či strojvůdce kilometrového nákladního vlaku. A s každým novým ránem jména na tomto seznamu „vesele“ přibývají. Hurá.

V australské perspektivě tak Přelet nad kukaččím hnízdem získává zcela nový hororový rozměr.

WOW!

Žádné komentáře:

Okomentovat