pondělí 7. května 2012

5. Mola


Podle jakých kritérií lze vybrat výlet do okolí? Australský Google vám napoví, že stačí, aby cílová destinace měla jediné: MOLO. S dychtivým očekáváním, mapou a zrcadlovkou s dvěma objektivy se tedy vypravujeme na cesty.
Tak například Altona vás oslní hned na první pohled. Jeden bazar, dvě zavřené kavárny, veřejné toalety za padesát centů. Promenáda lemovaná uschlými palmami nás vede k místu určení. Je tu. MOLO. Dlouhý dřevěný chodník s ošuntělým zábradlím, podél kterého si vykračuje pár kulhajících racků. Rozpačitě krčíme rameny: to je ono?! Dáváme však „slavnému“ molu šanci a vstupujeme na palubu...
Po neuvěřitelných sto padesáti metrech stále nejsme na konci! Pod nohama naráží zpěněný oceán do štíhlých pilířů a před námi se otevírá ohromující azurová krajina, která dokonale zrcadlí paprsky zářícího slunce. Ježíš věděl dobře, co dělá. Procházky po vodní hladině mají něco do sebe!
Na australském pobřeží potkáte MOLO téměř na každém kroku. Stačí jen málo a za zvuku roztomile skřípající podlahy se můžete rozeběhnout vstříc modrému horizontu a spolu s racky se radovat z nekončícího prostoru.

Nemusíte zrovna umět lítat, abyste se cítili SVOBODNĚ.

WOW!

Žádné komentáře:

Okomentovat