Tasmánii má snad
každý Australan spojenou s prodlouženým víkendem. Celý ostrov lze
prozkoumat za několik dní, místní restaurace nabízejí delikatesy připravené
z lokálních surovin, rurální venkov ztvárňuje nejlepší způsob, jak si
odpočinout od shonu a hluku moderních měst. Zastavujeme v jedné
z odlehlých vesnic a marně přemýšlíme, co je na tomto kousku země tolik
zajímavého. Není tu totiž nic. Vůbec nic. Každou verandu zdobí staré houpací
křeslo, kolem silnice se potuluje tlupa rozesmátých voříšků, okenní tabule
každého domku rámují sluncem vyšisované okenice. Husté ticho občas přeruší zvonění
stáda ovcí, které nás potká na stejné straně plotu, za kterým bylo původně
uvězněno. Hladoví hledáme alespoň večerku – a máme štěstí, velká cedule
přilehlého obchodu nás zve ochutnat místní speciality. Pod nápisem "today’s
specials" se vypínají hrdá křídová písmena: dnes máme mléko, chléb a noviny.
Každé denní menu by
mělo obsahovat specialitu.
WOW!
Žádné komentáře:
Okomentovat