pondělí 28. dubna 2014

242. Večerka



Tasmánii má snad každý Australan spojenou s prodlouženým víkendem. Celý ostrov lze prozkoumat za několik dní, místní restaurace nabízejí delikatesy připravené z lokálních surovin, rurální venkov ztvárňuje nejlepší způsob, jak si odpočinout od shonu a hluku moderních měst. Zastavujeme v jedné z odlehlých vesnic a marně přemýšlíme, co je na tomto kousku země tolik zajímavého. Není tu totiž nic. Vůbec nic. Každou verandu zdobí staré houpací křeslo, kolem silnice se potuluje tlupa rozesmátých voříšků, okenní tabule každého domku rámují sluncem vyšisované okenice. Husté ticho občas přeruší zvonění stáda ovcí, které nás potká na stejné straně plotu, za kterým bylo původně uvězněno. Hladoví hledáme alespoň večerku – a máme štěstí, velká cedule přilehlého obchodu nás zve ochutnat místní speciality. Pod nápisem "today’s specials" se vypínají hrdá křídová písmena: dnes máme mléko, chléb a noviny.

Každé denní menu by mělo obsahovat specialitu. 

WOW!

Žádné komentáře:

Okomentovat